Добре дошли в моя кулинарен блог. Надникнете зад кулисите, за да разберете що за магия се крие в моята кухня, защото убедена съм във всяка има нещо тайнствено и неповторимо....та ние влагаме много любов и емоция и частица от себе си.

Benevenuti nel mio blog di cucina. Gettate uno sguardo dietro le quinte per capire quale magia si nasconde nella mia cucina, perché sono convinta che in ogni cucina c'è qualcosa di
misterioso ed eccezionale ....forse perché quando cuciniamo, mettiamo tanto amore, emozione ed anche una parte di sè stessi.


MusicPlaylistRingtones
Create a playlist at MixPod.com

неделя, 17 януари 2010 г.

Малки вкусни питки / Panini squisiti



Продукти:
1ч.ч. прясно мляко
2с.л. кисело мляко
1 яйце
1ч.л. захар
1/2ч.л. сол
1/2 пакетче суха мая
2 с.л. олио
2с.л. масло
брашно за меко тесто
Приготовление:
Замесваме меко тесто. Оставяме да втаса за около 30 минути. Разделяме втасалото тесто на топчета с големината на яйце. С помощта на точилка разточваме на малък правоъгълник, намазваме с четката с масълце, навиваме на руло, усускваме и връзваме на възел. Нареждаме питките в тава покрита с хартия за печене на разстояние една от друга. Втасват отново около 20 минути. Намазваме с прясно мляко. Печем на предварително загрята фурна, при мен 160 градуса с вентилатор, за около 15 минути.

2 коментара:

  1. Чудесни са просто!!!

    Благодаря ти Илина! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Аз трябва да благодаря, Драго! Затова, че посети страничката ми и за хубавите думи.
    Що се отнася до питките...наистина са вкусни, отвътре стоят на конци..лошото е само едно...бързо свъшват, а аз все не уцелвам любимите хора с колко ще се задоволят :)

    ОтговорИзтриване