Добре дошли в моя кулинарен блог. Надникнете зад кулисите, за да разберете що за магия се крие в моята кухня, защото убедена съм във всяка има нещо тайнствено и неповторимо....та ние влагаме много любов и емоция и частица от себе си.

Benevenuti nel mio blog di cucina. Gettate uno sguardo dietro le quinte per capire quale magia si nasconde nella mia cucina, perché sono convinta che in ogni cucina c'è qualcosa di
misterioso ed eccezionale ....forse perché quando cuciniamo, mettiamo tanto amore, emozione ed anche una parte di sè stessi.


MusicPlaylistRingtones
Create a playlist at MixPod.com

събота, 23 януари 2010 г.

Торта с крем от кестени / Torta alla crema di castagne


Ingredienti:

Per gli strati:
5 uova
150g di zucchero... Mostra tutto
150g di cioccolata fondente
150g di noci grattuggiate
125g di burro
100g di farina
2 cucchiai di cacao

Per la crema:
400g di purè di castagna
200g di burro
50g di zucchero a velo
200g di panna da montare
Due vaniglie

Preparazione:
Sbattete con frulattore il burro e lo zucchero fino ad ottenere una cosistenza cremosa. Aggiungete i tuorli uno ad uno. Fate scogliere la cioccolata a bagnomaria, fatela raffredare un po’ e poi aggiungetela alla crema. Sbattete gli albumi a neve e cominciate ad aggiungerli verso l’impasto ed alternate: un cucchiaio degli albumi, un cucchiaio di farina, un cucchiaio di noci. Alla fine anche il cacao. Da questo impasto fate cuocere due strati nella teglia con diamtero di 28cm a 160 gradi (forno ventilato) per circa 20 minuti.
Per la crema: monate il burro con lo zucchero a velo e le vaniglie e aggiungete il purè di castagne. In un’altra ciotola smontate la panna.
Mettete uno strato sul vassoio. Spalmate con la metà della crema di burro e il purè di castagne, sopra la metà della panna. Mettete il secondo strato. Spalmate con l’altra metà della crema sopra e di finaco. Decorate secondo la vostra fantasia.

4 коментара:

  1. Аууууууууу,прекрасна торта. Обожавам кестините в сладкиши.Страхотна рецепта ,мило. Благодаря ти.

    ОтговорИзтриване
  2. Ах, как ме излови, мила Йоли! Току-що публикувах!
    Днес я направих за дечицата. От Пикадили взех бурканче пюре. И аз обичам много кестените...печени..варени..в сладкиши..Днес в този студ мисля, че направих тази тортичка от носталгия по есента....:))))

    ОтговорИзтриване
  3. И аз обожавам кестени, дори правих крем супа от тях :)Прекрасна торта /само, че не мога да намеря готово пюре, иначе бих правила редовно сладкиши/ Поздрави :))

    ОтговорИзтриване
  4. Ще надникна, Дани, за да погледна рецептата ти за крем супа. Това е нещо ново за мен. Бих искала да опитам как се "държи" в супа този истински дар на природата. Тук ще ви споделя един факт. През 2004г. Италия въведе еврото...цените скочиха, макар че, както сега при нас ни залъгват че това няма да се случи....и така...в едно икономическо предване по Рай Уно гледах интервю, което правеха със случайни минувачи...И какво беше интересно за мен???? Поне три домакини изказаха възмущението си от невероятния скок на цената на кестените...в лири превърнато в евро преди били 1,50 след въвеждането на еврото 8,50 за килограм!!!! Предполагам, че недоволството идва от факта, че там страшно много обичат и приготвят ястия и сладкиши с кестени.
    Отново разказах една история..такава съм си аз....:)))
    Прегръщам ви!

    ОтговорИзтриване