Добре дошли в моя кулинарен блог. Надникнете зад кулисите, за да разберете що за магия се крие в моята кухня, защото убедена съм във всяка има нещо тайнствено и неповторимо....та ние влагаме много любов и емоция и частица от себе си.

Benevenuti nel mio blog di cucina. Gettate uno sguardo dietro le quinte per capire quale magia si nasconde nella mia cucina, perché sono convinta che in ogni cucina c'è qualcosa di
misterioso ed eccezionale ....forse perché quando cuciniamo, mettiamo tanto amore, emozione ed anche una parte di sè stessi.


MusicPlaylistRingtones
Create a playlist at MixPod.com

сряда, 20 януари 2010 г.

Питка / Focaccia



Продукти:


300мл прясно мляко


4-5с.л. кисело мляко


2 яйца и 1 жълтък


1с.л. захар


1ч.л. сол


3с.л. зехтин

40г прясна мая


50г масло


около 700г брашно


1 белтък за намазване



Приготовление:

В купичка натрошаваме маята, добавяме захарта и малко брашно. Заливаме с хладка вода. Шупналата мая добавяме към останалите продукти в кладенчето на брашното. Замесваме гладко тесто. Оставяме го да втаса за 40 минути. След това оформяме питка по начин, по който желаем. Тази направих, като първо отрязах малка част от тестото, за да оформя възел, който ще бъде в центъра. Останалото тесто разделих на пет части, оформих топчици. Всяка една се разточва на кръгла кора с диаметър 26см. Слагаме една над друга като ги мажем с масло. Режем триъгълници, които навиваме на кифлички. Подреждаме в тавата, като оставяме леко разстояние. Втасва отново за 30-40 минути. Намазваме с разбит белтък. По желани ръсим със сусам или мак. Печем на фурна 160 градуса с вентилатор в продължение на 35-40 минути.






Няма коментари:

Публикуване на коментар