Добре дошли в моя кулинарен блог. Надникнете зад кулисите, за да разберете що за магия се крие в моята кухня, защото убедена съм във всяка има нещо тайнствено и неповторимо....та ние влагаме много любов и емоция и частица от себе си.

Benevenuti nel mio blog di cucina. Gettate uno sguardo dietro le quinte per capire quale magia si nasconde nella mia cucina, perché sono convinta che in ogni cucina c'è qualcosa di
misterioso ed eccezionale ....forse perché quando cuciniamo, mettiamo tanto amore, emozione ed anche una parte di sè stessi.


MusicPlaylistRingtones
Create a playlist at MixPod.com

понеделник, 18 януари 2010 г.

Рога на газела / Corna di gazzella





Не знам дали сте хапвали тези изкусително вкусни марокански сладки..Аз за първи път ги опитах през лятото в една малка мароканска сладкарница в Париж. Реших, че ще ги направя и потърсих рецепта за тях. В интернет има безброй предложения, аз обаче си избрах рецептата предложена в един италиански сайт за кулинария...инстинктивно усещах, че е най-близо до оригинала :)
И така...

Продукти за тестото:
250г брашно
1с.л. масло
1с.л. мед
1 жълтък
щ. сол

Продукти за пълнежа:

200г бадеми, белени, смлени
200г лешници, смлени
150г пудра захар
2-3 с.л. масло
2с.л. розова вода

Приготовление:

От продуктите посочени за тестото замесваме гладко и еластично тесто. Оставяме го да почине за около 15 минути. След което разточваме с точилката на тънка кора. Продуктите за пълнежа хубаво се смесват. Плучава се една хомогенна леко влажна маса. Взимаме от пълнежа и с пръсти оформяме фитил дълъг 6-7 см, слагаме върху тестото и завиваме така, че да се получи като рогче. Формата много добре се придава с пръстите. След което режем с нож за рязане на пица. Дооформяме и поставяме върху хартия за печене на разстояние. Печем на 160градуса с вентилатор за около 10 минути. Трябва да внимаваме..бързо горят.
От тази доза излизат около 12-13 с размер на рочгцата 10см. Аз лично веднага удвоих дозата. Страхотни са. Леко хрупкава тънка обвивка, и пълнеж, който благодарение на смесицата от вкуса на бадем и лешник и розова вода ви пренася далече далече в Ориента.

3 коментара:

  1. Моите поздравления!

    Една чудесна снимка! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Драго е прав :-)

    И рецептата е интересна!

    Поздрав, Илина!

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря, приятели! Окриляте ме :)
    Прекрасен ден ви желая!

    ОтговорИзтриване