Добре дошли в моя кулинарен блог. Надникнете зад кулисите, за да разберете що за магия се крие в моята кухня, защото убедена съм във всяка има нещо тайнствено и неповторимо....та ние влагаме много любов и емоция и частица от себе си.

Benevenuti nel mio blog di cucina. Gettate uno sguardo dietro le quinte per capire quale magia si nasconde nella mia cucina, perché sono convinta che in ogni cucina c'è qualcosa di
misterioso ed eccezionale ....forse perché quando cuciniamo, mettiamo tanto amore, emozione ed anche una parte di sè stessi.


MusicPlaylistRingtones
Create a playlist at MixPod.com

понеделник, 1 февруари 2010 г.

Хлебчета с мляко и мак / Panini al latte con i semi di papavero


Продукти:

200мл прясно мляко
1 яйце
2с.л. зехтин
1пакетче суха мая
1ч.л. захар
1/2ч.л. сол
около 400-500г

1с.л. прясно мляко за намазване
мак за поръсване

В купа смесете захарта, една лъжичка брашно, маята и малко хладка вода. Разбъркайте и оставете да втаса, докато се образуват шупли на повърхността. Изсипвате така получения квас в брашното, добавяме другите продукти и замесваме гладко и еластично тесто. Оставете го да втаса за около 40-50 минути: тестото трябва да удвои обема си. Втасалото тесто разделете на 8-10 топчета. Могат да бъдат оформени по различен начин, като топчици или възели. Поставете ги в тава покрита с хартия за печене. Оставете ги да втасат отново за 15-20 минути. Намажете с прясно мляко и поръсете с мак.
Печете на 180 градуса(160 с вентилатор) за около 20 минути.




Ingredienti:

200ml di latte
1 uovo
1cicchiaino di zucchero
1\2 cucchiaino di sale
2 cucchiai di olio di oliva
400 - 500g di farina
1 bustina di lievito secco
1 cucchiaio di latte per spennellare
semi di papavero

Mettete il lievito secco in una ciotola, aggiungete un cucchiaino di zucchero e uno di farina e unite 50 ml d'acqua appena tiepida. Mescolate per sciogliere i grumi e lasciate riposare, attendendo che sulla superficie si formi una leggera schiuma.
Ponete in una capiente ciotola la farina , formate un buco al centro e versatevi il composto del lievito che nel frattempo avrà formato la schiuma.
Aggiungete tutti gli ingredienti. Amalgamate bene fino ad ottenere una palla, che dovrete impastare fino a che il composto non diventi liscio ed elastico.Ponete l'impasto in una capiente ciotola e copritelo con la pellicula trasparente. Mettetelo a lievitare in un ambiente tiepido per almeno 40-50min.: la pasta deve raddoppiare il suo volume.
Quando la pasta sarà lievitata, toglietela dalla ciotola e ricaverete 8 -10 pezzetti, con i quali formerete delle palline o nodi che adagerete su di una teglia foderata con carta forno. Lasciateli lievitare per 15- 20 minuti. Spennellateli con un po'di latte. Cospargete con i semi di papavero.
Infornateli per circa 20 minuti a 180 гради о а 160 gradi in forno ventilato.

4 коментара:

  1. Много са апетитни, Илина :)Ще ги опитам на всяка цена :) Поздрави и усмивки :)

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря, Дани! Вкусни са и много мекички вътре с нежна коричка отвън. Опитай, няма да съжаляваш.
    Хубава и спокойна вечер! Усмивки, усмивки, усмивки!

    ОтговорИзтриване
  3. Илина,
    вкусни, нежни и ароматни изглеждат.
    Поздрав и усмихнат ден, Диана

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря Диани! Толкова мило, да прочета хубавите ви оценки, които ценя!
    Прекрсен ден желая от сърце!

    ОтговорИзтриване