За пандишпановия блат, който се разраязва на три платки (форма с диаметър 22см):
4 яйца
120г захар
120г брашно
1пакечте ванилена захар
За крем пастичера:
4 яйца
500мл прясно мляко
100г захар
75г брашно
150г масло
ванилия
1 консерва с ананас(около 400г)
200мл сметана течна
От продуктите за блата пригответе и изпечете пандишпан, който след като изтине разрежете на три части.
Пригответе крем пастичера. Разбийте яйцата със захарта и брашното и добавете към прясното мляко. Сварете гладък крем. След като махнете от огъня добавете ванилията. А когато изтине добавете и маслото.
Върху първата и втората платка подреждате парченцата ананас, над тях разпределете от крема пастичера. Поставете третата платка и намажете отгоре и отстрани тортата с разбитата сметана. Украсете по желание.
Ingredienti: Ingredienti:
Un pan di spagna(diametro di 22cm) che ho preparato da:
4 uova
120g di zucchero
120g di farina
una bustina di vaniglia
Per il ripeino :
crema pasticciera:
4 uova medie
100 gr di zucchero semolato
75 gr di farina
1/2 l di latte intero
presso la crema pasticciera ho aggiunto 150g di burro
400g di ananas tagliato a cubettini
200ml di panna da montare per decorare sopra
per decorazione: le mandorle e la cioccolata bianca grattuggiata
Provatela...facilissima e gustosa. :)))
Добре дошли в моя кулинарен блог. Надникнете зад кулисите, за да разберете що за магия се крие в моята кухня, защото убедена съм във всяка има нещо тайнствено и неповторимо....та ние влагаме много любов и емоция и частица от себе си.
Benevenuti nel mio blog di cucina. Gettate uno sguardo dietro le quinte per capire quale magia si nasconde nella mia cucina, perché sono convinta che in ogni cucina c'è qualcosa di
misterioso ed eccezionale ....forse perché quando cuciniamo, mettiamo tanto amore, emozione ed anche una parte di sè stessi.
Create a playlist at MixPod.com
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Прекрасна е станала, Илина.Богат крем и вкусен плод - поздравления Хубава вечер от мен :))
ОтговорИзтриванеПрекрасна торта Илина. Много свежа и ароматна с това съчетание.Поздравления!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви, мили момичета! Вкусна и много сочна беше...бързо свърши :))))
ОтговорИзтриванеХубави и спокойни почивни дни!
Няма начин да не е вкусна, свежа и сочна.. мхммм! :-D Още от снимките се вижда, а като прочете човек съставките, окончателно се размечтава.. :-)
ОтговорИзтриванеПоздравявам те, Илина!
Вкусен, мил и уютен уикенд, пълен с :-)))
Благодаря, Дими! Хубав и спокоен уикенд и на теб!
ОтговорИзтриванеХиляди поздрави и усмивки!
Много сочна торта, Илина!
ОтговорИзтриванеЧестит празник!
Мила Илина,на Сиропустна неделя искам твоята прошка.Прости ми,ако съм казала някоя на криво,ако неволно съм те нагрубила и обидила.Нека съм простена от теб,мила приятелко.Честита сирница.
ОтговорИзтриванеМила, Илина, на този светъл празник ти казвам: прости и простено да ти е! Много любов и вино на трапезата ви:)
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Пепи. Радвам се ако ти е харесала тортичката измислена от мен.
ОтговорИзтриванеПростено да ви е, момичета! Простено да е и на мен!
Мила Йоли, освен хубави думи, нищо друго не сме си разменяли! :)))
Хубава нова седмица ви желая от сърце!