един патладжан
един домат
малка главичка кромид
2-3 скилидки чесън
риган, сол
Измийте и нарежете патладжана на филийки без да махате дръжката. Посолете и оставете да пусне горчивия си сок. Измийте го, подсушето с домакинска хартия и го изпържете добре от всички страни в тиган с похлупак. Оставете го да се отцеди върху домакинска хартия. Отделно пригответе соса от ситно нарязания кромид, домата нарязан на кубчета, подправете със солта, ригана и чесъна. Когато сервирате, сипвате соса върху отделните филийки така, че да прилича на отворено ветрило.
Un ventaglio di melanzana
Ingredienti:
una melanzana per la salsa:
1 pomodoro taglaito a cubetti
una cipolla piccola
2 spichi di aglio
l’olio di oliva (per friggere la melanzana e per la salsa)
un po’di sale, un po’di pepe, un po’ di origano
Обичам патладжан :))))Поздрави:)
ОтговорИзтриване