Добре дошли в моя кулинарен блог. Надникнете зад кулисите, за да разберете що за магия се крие в моята кухня, защото убедена съм във всяка има нещо тайнствено и неповторимо....та ние влагаме много любов и емоция и частица от себе си.

Benevenuti nel mio blog di cucina. Gettate uno sguardo dietro le quinte per capire quale magia si nasconde nella mia cucina, perché sono convinta che in ogni cucina c'è qualcosa di
misterioso ed eccezionale ....forse perché quando cuciniamo, mettiamo tanto amore, emozione ed anche una parte di sè stessi.


MusicPlaylistRingtones
Create a playlist at MixPod.com

четвъртък, 4 февруари 2010 г.

Моите френски макарони / I miei macaronas francesi

Продукти:

за макароните:

100г бадемово брашно
160г пудра захар
20г захар
2 белтъка
няколко капки бадемова есенция

за крема:
125г масло
50г маскарпоне
3с.л. кондензирано мляко
ванилия

Приготовление:

Пресейте бадемовото брашно и пудрата захар. Разбийте белтъците с 10г захар и когато консистенцията се уплътни добавете още 10 г и бийте до твърд сняг. Добавете към белтъците бадемовото брашно и пудрата захар, бадемовата есенция и разбъркайте внимателно с шпатула. Изсипете сместа в пош с накрайник и оформете бисквити върху хартия за печене на разтояние една от друга. Оставете ги за един час на стайна температура. Пригответе крема. Разбийте маслото с кондензираното мляко, добавете маскарпонето и ванилията.
След това изпечете във фурна предварително загрята с вентилатор на 160 градуса за около 10-12 минути. След като изтинат слепете с крем.


Ingredienti:

per i macaroni

100g di farina di mandorle
160g di zucchero a velo
20g di zucchero
2 albumi

per la crema:
125g di burro
50g di mascarpone
3 cucchiai di latte concentrato
Passate al setaccio la farina di mandorle e lo zucchero a velo.
Montate a neve gli albumi con 10g di zucchero semolato. Quando inizieranno a prendere consistenza, aggiungete il rimanente zucchero e montate a neve ferma. Aggiungete la farina di mandorle e lo zucchero a velo.Mescolate con una spatola fino ad amalgamare del tutto i due composti. Quando l’albume sarà ben incorporato, continuate a mescolare un altro minuto. Tutta questa fase si chiama “macaronage”. Mettete il composto in una sac à poche e formate i macarons su una piastra rivestita di carta da forno. Lasciate un po’ di spazio tra un macaron e l’altro così che possano distendersi. Lasciateli riposare almeno un’ora!
Preparate la crema al burro alla vaniglia. Lavorate il burro e il latte concentrato, aggiungete il mascarpone. Mescolate il tutto e conservate la crema al burro al fresco.
Infornate i macarons in forno preriscaldato e ventilato a 160°, per 10-15 minuti.


5 коментара:

  1. Много са хубави, Илина и прекрасни снимки!Хубав ден :)

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря мила, Дани! Снощи ги направих за първи път. Изнендаващо сполучливи.
    Хубав и спокоен ден и на теб! :)))

    ОтговорИзтриване
  3. Aaaa... не може така! Всички правите макрониииии :-D
    Чудесни са!

    Кога ли и на мен ще ми се отдаде?! :-)

    Поздрави и пожелание за хубав февруарски уикенд, Илина!

    ОтговорИзтриване
  4. Aх, мила Дими, колко се радвам да разбера, че надникваш при мен. Благодаря! Ако знаеш от кога им се каня....проблемът бе намирането на фино бадемово брашно. Но знае се, че който търси намира...и щом си закупих веднага ги спретнах... :))
    Изпращам ти поздрави и усмивки! Прекрасен уикенд и на теб!

    ОтговорИзтриване
  5. По-различни са от това, което съм виждала на снимки. Аз се пробвах преди седмица, но беше тотален провал

    ОтговорИзтриване