Добре дошли в моя кулинарен блог. Надникнете зад кулисите, за да разберете що за магия се крие в моята кухня, защото убедена съм във всяка има нещо тайнствено и неповторимо....та ние влагаме много любов и емоция и частица от себе си.

Benevenuti nel mio blog di cucina. Gettate uno sguardo dietro le quinte per capire quale magia si nasconde nella mia cucina, perché sono convinta che in ogni cucina c'è qualcosa di
misterioso ed eccezionale ....forse perché quando cuciniamo, mettiamo tanto amore, emozione ed anche una parte di sè stessi.


MusicPlaylistRingtones
Create a playlist at MixPod.com

понеделник, 1 февруари 2010 г.

Каватели с домати и риба тон / Cavatelli con i pomodori e il tonno

Продукти:

500г каватели
200г риба тон в олио
3/4 с.л. зехтин
2-3 скилидки чесън
малка глава кромид лук
300г домати пресни на кубчета (или от консерва)
босилек
сол, ч.пипер

Сложете в тенджера достатъчно вода с малко сол, за да сварите кавателите. В тиган сипете зехтина, рибата тон на малки парченца, кромид лука нарязан фино, скилидките чесън. Добавете и доматите нарязани на кубчета, щипка сол. Покрийте с капак и оставете соса да поври за около 10 минути на тих огън. После добавете сварените каватели "ал денте"( не напълно сварени, за разварени и дума не става) и разбъркайте. Накрая поръсете с босилек и черен пипер.



Ingredienti:

500g di cavatelli
200g di tonno sott'olio
3-4 cucchiai di olio extra vergine
2'3 spicchi di aglio
una cipolla piccola
300g di pomodori pelati
mazzetto di basilico
sale, pepe


Portate a bollire abbondante acqua salata che vi servirà per cuocere i cavatelli. In una larga padella, scaldate 3 -4 cucchiai d'olio e saltatevi il tonno ridotto a dadini e un trito fine di cipolla e aglio (2 -3spicchi). Unite quindi il pomodoro a dadini, un pizzico di sale. Incoperchiate e fate cuocere lentamente il sugo per 10 minuti. Poi aggiungete la pasta, già cotta al dente e fatela mantecare. Aggiungete il basilico, un po' di pepe.

2 коментара:

  1. "Накрая поръсете с босилек и черен пипер"..

    ... и с пармезан. Мхммм :-D От толкова време не съм приготвяла италианска кухня.. Чудесна е, но и за повече хора около трапезата :-)

    Поздрави, Илина и пожелание за ведри, здрави и уютни февруарски дни!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря за пожеланията, Дими! Радвам се, че предложената рецепта ти допада!
    Хубав ден изпълнен с усмивки и настроение ти пожелавам!

    ОтговорИзтриване