Добре дошли в моя кулинарен блог. Надникнете зад кулисите, за да разберете що за магия се крие в моята кухня, защото убедена съм във всяка има нещо тайнствено и неповторимо....та ние влагаме много любов и емоция и частица от себе си.

Benevenuti nel mio blog di cucina. Gettate uno sguardo dietro le quinte per capire quale magia si nasconde nella mia cucina, perché sono convinta che in ogni cucina c'è qualcosa di
misterioso ed eccezionale ....forse perché quando cuciniamo, mettiamo tanto amore, emozione ed anche una parte di sè stessi.


MusicPlaylistRingtones
Create a playlist at MixPod.com

сряда, 22 декември 2010 г.

Моите солени палачинки/ I miei pancake salati

Апетитни солени палачинки, които можем да поднесем не само като предястие, но и като основно.....ала тогава...добре помислете за количеството :)))))
Правя ги от много години...сама съм си я измислила и......претендирам за авторство хахаааа....
Ето бързо и несложно...
Правим 12 или 14 палачинки. За плачинките тук няма да говоря. Всеки умее да си ги приготвя по негов си начин. Аз само една мъничка идея за плънка ще дам.
Та плънката е от:
Една кутия Русенско варено....едно важно уточнение...Когато започнах да ги правя в моята младост, по Живково време,Русенското варено бе едно и си беше перфектно като повечето неща в магазина..Сега има на 100 фирми и се състезават по лошо качество. Трудно е да се уцели добра консерва...Някак успявам...ами успех :)
1глава кромид лук нарязана на много ситно
150г сирене натрошено
чер пипер, мъничко босилек, риган
След като отворите кутията изсипете съдържанието в един удобен за вас съд и с вилица направето вареното месо на ситни парченца. Добавете натрошеното сирене и ситно нарязания лук, подправките. Сол не слагам. Всичко това се обърква като капнете малко олио и добавете малко масло за финес.
Разпределяме от плънката върху всяка палачинка и навиваме на рулце. Поставяме ги една до друга в подмазана с мазнина тава. Отгоре небрежно поливаме с доматен сос от консерва, ако е лято нарязвам домати на фини филийки. Настъргваме богато с кашкавал....или пармиджано и запичаме до зачервяване.
Опитайте ги, наистина са страхотни :)

2 коментара:

  1. Звучат наистина чудесно :)
    Правя подобни с друга плънка, но задължително ще опитам с тази :)

    ОтговорИзтриване
  2. Лелинко страхотни палачини :) Правих ги ве4е няколко пъти и всички са о4аровани, както ти споделих :). Целувки

    ОтговорИзтриване