Добре дошли в моя кулинарен блог. Надникнете зад кулисите, за да разберете що за магия се крие в моята кухня, защото убедена съм във всяка има нещо тайнствено и неповторимо....та ние влагаме много любов и емоция и частица от себе си.

Benevenuti nel mio blog di cucina. Gettate uno sguardo dietro le quinte per capire quale magia si nasconde nella mia cucina, perché sono convinta che in ogni cucina c'è qualcosa di
misterioso ed eccezionale ....forse perché quando cuciniamo, mettiamo tanto amore, emozione ed anche una parte di sè stessi.


MusicPlaylistRingtones
Create a playlist at MixPod.com

вторник, 21 декември 2010 г.

Канелени рулца

Това са много вкусни канелени рулца. Преди много години ги продаваха в заведението Синдис...американска сладост, която те провокира да вземеш и още и още....Е празници идват....няма да броим калориите!
Рецептата взех и преведох от интернет.

Продукти за тестото:
1 яйце
140г захар
180мл прясно мляко топличко
2 с.л. масло (стопено)
щ.сол
брашно около 450г пресято
пакече ванилия на Йоткер
1пак. инстантна мая
За намазване преди изпичане:
1яйце и 2с.л. прясно мляко

За плънката:
3-4 с.л. масло меко
2с.л. канела
100г кафява тръстикова захар Мусковадо

За глазурата:
1ч.ч. пудра захар
ванилия
2с.л. гореща вода

Приготвяне:
Омесваме гладко и еластично тесто, като първо си подготвяме обичайно маята. Тя постевена в купичка с лъжица захар и лъжица брашно и топла водичка да шупне. Всички продукти трябва да са със стайна температура, това си е всъщност едно козуначено тесто. Оставяме го да втаса и удвои обема си. След което разточваме на правоъгълник с размери горе долу 20 на 30см.
Продуктите за плънката се разбъркали в една купа и намазваме върху кората. навиваме на руло и нарязваме парчета от 3 см, които поставяме на разтояние в тава покрита с пекарска хартия. Оставяме ги отново да втасат за около 20 минути.
Намазваме ги с разбито яйце и 2 супени лъжици прясно мляко, за да бъдат после пухкави. Печем на 160градуса с вентиалтор до красиво златисто. Изваждаме ги и след като се охладят малко..около 10 мин. намазваме с глазурата от пудра захар, ванилия и гореща вода. Страхотна вкусотия са... :)



Няма коментари:

Публикуване на коментар