Една много лесна рецепта за печени картофки ще ви представя. Избираме едри картофи, които измиваме хубаво, но не обелваме кожата им. Издълбаваме ги като ладийки. Предвиждам по един или два картофа на човек.
Слагаме ги в тавичка с малко мазнина и водичка. След около 20 минути изваждаме, за да ги напълним със следната смес от:
1 глава лук нарязан на ситно
1 настърган морков
2-3с.л. доматен сос (през лятото един нсатърган домат)
сол, риган
Задушаваме лука и моркова няколко минути, добавяме доматите, накрая подправяме с мъничко риган. Когато се поохлади добавяме 100г натрошено синьо сирене. С тази смес пълним катофените ладиики. Отгоре поставяме по едно парченце кашкавал и връщаме във фурната за около 10 минути.
Горещо прпоръчвам да опитате, много са вкусни. :)
Добре дошли в моя кулинарен блог. Надникнете зад кулисите, за да разберете що за магия се крие в моята кухня, защото убедена съм във всяка има нещо тайнствено и неповторимо....та ние влагаме много любов и емоция и частица от себе си.
Benevenuti nel mio blog di cucina. Gettate uno sguardo dietro le quinte per capire quale magia si nasconde nella mia cucina, perché sono convinta che in ogni cucina c'è qualcosa di
misterioso ed eccezionale ....forse perché quando cuciniamo, mettiamo tanto amore, emozione ed anche una parte di sè stessi.
Create a playlist at MixPod.com
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Много вкусно изглежда това,чудесно предложение!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, миличка! А дали видя добавени снимки на хлебчетата с кашкавал? Правих ги и тази вечер...и толоква красивички...не се въздържах и правих снимки отново...:))))))
ОтговорИзтриванеПрегръщам те!