Добре дошли в моя кулинарен блог. Надникнете зад кулисите, за да разберете що за магия се крие в моята кухня, защото убедена съм във всяка има нещо тайнствено и неповторимо....та ние влагаме много любов и емоция и частица от себе си.

Benevenuti nel mio blog di cucina. Gettate uno sguardo dietro le quinte per capire quale magia si nasconde nella mia cucina, perché sono convinta che in ogni cucina c'è qualcosa di
misterioso ed eccezionale ....forse perché quando cuciniamo, mettiamo tanto amore, emozione ed anche una parte di sè stessi.


MusicPlaylistRingtones
Create a playlist at MixPod.com

сряда, 22 декември 2010 г.

Равиоли пълнени със спанак и рикота

Изключително вкусни равиоли....може би защото все пак са "паста фреска"...прясна паста приготвена от мен в домашни условия. Не е никак трудно, ала е необходимо време за да се посвети човек на това удоволствие....защото за мен месенето е наистина удоволствие. Ако нямате време, просто може да купите готовия им вариант и да си направите само сосче, което е повече от семпло.

Продукти за пастата:
250г брашно
2 яйца
1с.л. зехтин екста върджин
щ.сол
10мл вода

Продукти за плънката:
спанак около 250-300г, измит, нарязан, задушен
2ч.л. сос песто (продава се готов в малки бурканчета)
200г рикота

Омесваме гладко еластично тесто, като две малки хитринки са....работи се върху хладен плот поръсен с брашно и тестото, за да е хубаво се измесва дълго. :)
Разточва се правоъгълна тънка кора. Само в едната половина на купчинки се поставя с чаена лъжичка от плънката. Загъва се с другата половина. Леко с пръсти се притиска между купчинките, а после се нарязват квадратчета с специалния нож за паста.
В дълбока тендежера сипваме по-голямо количество вода и слагаме да заври. В нея добавяме сол и супена лъжица олио. Поставяме равиолите внимателно във врящата вода...златното правило е....когато се покажат на повърхността са готови. Взимаме ги с решетъчна лъжица и ги поставяме в купа. Леко поливаме със зехтин.

Приготвяме доматената салса. Сосът е много семпъл.
700-800г домати, обелени и нарязани на много малки парченца се поставят в касерола с 3 супени лъжици зехтин и се варят до сгъстяване. Овкусяваме с мъничко сол, босилек, а след махане от огъня и счукани 2 скилидки чесън.
След като залеем равиолите със соса.....поръсваме обилно с пармиджано...къде без него :))))
Да вие е сладко.

3 коментара:

  1. Ще ти говоря,
    ще те обичам.
    Ще те опиша с ласки.
    И ще поставя очи-целувки.
    А в кожата ще сложа слънце.
    От любовта ми туй е зрънце

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ви от сърце!
    Лилия, много мило и много красиво. Трогната съм! :)
    Прекрасна вечер!

    ОтговорИзтриване