Добре дошли в моя кулинарен блог. Надникнете зад кулисите, за да разберете що за магия се крие в моята кухня, защото убедена съм във всяка има нещо тайнствено и неповторимо....та ние влагаме много любов и емоция и частица от себе си.

Benevenuti nel mio blog di cucina. Gettate uno sguardo dietro le quinte per capire quale magia si nasconde nella mia cucina, perché sono convinta che in ogni cucina c'è qualcosa di
misterioso ed eccezionale ....forse perché quando cuciniamo, mettiamo tanto amore, emozione ed anche una parte di sè stessi.


MusicPlaylistRingtones
Create a playlist at MixPod.com

вторник, 30 март 2010 г.

Кростата с рикота и ореховки / Crostata alla ricotta, mandorle e amaretti



Тази кростата е невероятно вкусна!!!! Рецептата е на моята добра приятелка Клаудиа. Благодаря ти, мило момиче! Харесвам сладкиши с рикота, този е изключително фин!

Продукти:
200г брашно
100г нишесте
120г захар
100г масло
1/2пакетче бакпулвер
1 яйце

Продукти за пълнежа:
80г захар
200г рикота
50г смлени бадеми
200г ореховки смлени
1 яйце

От продуктите за основата замесете гладко маслено тесто. Увийте в свежо фолио и оставете за половин час в хладилника. След което извадете и разточете кора, с която да покриете тава за пай с диаметър 26см - дъно и бордове. Пригответе пълнежа от посочените продукти. Използвах италинска рикота, защото е безсолна и кремообразна. Добавете към рикотата смлените ореховки, бадемите, захарта и яйцете и объркайте добре. Изсипете върху основата. Аз отделих мъничко от тестото, добавих какао към него и направих листенца, тъй като посветих този сладкиш на настъпилата пролет )) Изпечете на 180 градуса за около 30-35 минути.
Una crostata squisitissima...buonissima....mmm !!!!! La ricetta è della mia amica Claudia! Grazie di cuore, carissima mia!
Ingredienti:
INGREDIENTI PER L'IMPASTO:
200gr. farina, 100gr. frumina, 120gr. zucchero,100gr. burro , 1\2 bustina lievito, 1 uovo.

INGREDIENTI PER IL RIPIENO :
80gr. zucchero,200gr. ricotta, 50gr. mandorle tritate a farina, 200gr. amaretti tritati, 1 uovo.

PREPARAZIONE:
setacciare la farina + frumina + lievito, aggiungere lo zucchero , mescolare bene e aggiungere il burro fuso. Impastare il tutto e incorporare l'uovo.Deve risultare un impasto un pò granuloso.Rivestire una tortiera con 3/4 della pasta .Preparare il ripieno mescolando la ricotta con lo zucchero e l'uovo. Tritare a farina le mandorle e gli amaretti, aggiungerli poi alla crema di ricotta. Amalgamare bene il tutto e versarlo nella tortiera. Sbricciolare l'impasto rimasto sopra il ripieno, cercando di coprire tutta la superficie. Per creare le decorazioni , usare una piccola parte dell'impasto, aggiungere del cacao amaro e un goccio di latte, x renderlo + morbido. Ritagliare con delle formine a piacere.Infornare x circa 30-35 minuti a 180°

1 коментар:

  1. Прекрасно предложение, Илина!
    И много естетски поднесено:)
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване