Добре дошли в моя кулинарен блог. Надникнете зад кулисите, за да разберете що за магия се крие в моята кухня, защото убедена съм във всяка има нещо тайнствено и неповторимо....та ние влагаме много любов и емоция и частица от себе си.

Benevenuti nel mio blog di cucina. Gettate uno sguardo dietro le quinte per capire quale magia si nasconde nella mia cucina, perché sono convinta che in ogni cucina c'è qualcosa di
misterioso ed eccezionale ....forse perché quando cuciniamo, mettiamo tanto amore, emozione ed anche una parte di sè stessi.


MusicPlaylistRingtones
Create a playlist at MixPod.com

сряда, 17 март 2010 г.

Крем карамел с кроасанчета/ Flan a forma di cambella con corentti al cioccolato


Изклчително вкусен десерт, който се приготвя бързо и лесно :)))

Продукти:
за крем карамела:
6 яйца
1 1/2ч.ч. захар
700мл прясно мляко
ванилия
3-4с.л. захар за карамелизиране
12 кросанчета с шоколад (голяма опаковка на 7 дейс, но остават 2-3)

Първо карамелизираме захарта и полученият карамел сипваме на дъното на форма за кекс. Нареждам отгоре плътно кроасанчетата едно до друго. Приготвяме сместа за крема и го изсипваме върху кроасаните. Не се притеснявайте, да те ще изплуват отгоре, само че когато изпечем и обърнем, те ще са основата :)) Това е всичко, което касае приготвянето. Пчечем на водна баня, като внимаваме водата да не завира, от това зависи гладкостта на карамела!
Когато сладкишът е готов, оставете да изтине, след това внимателно прокарайте ножа около формата и обърнете внимателно върху поднос.





Flan a forma di ciambella dentro con cornetti al cioccolato
La ricetta:
per il flan:
6 uova
700ml di latte
250 di zucchero
una bustina di vaniglia
12 cornetti al cioccolato
4 cucchiai di zucchero per il caramello...

Preparazione:
Facciamo scogliere lo zucchero fino ad ottenere un buon caramello. Lo versiamo nello stampo
per cambelle...Poi sopra il caramello mettiamo i cornetti..uno accanto
ad altro. Preparaimo il composto per il flan e lo versiamo sopra i
cornetti. Cuociamo a bagno maria a 160 gradi(forno ventialto).Un
dessert molto interessante e buonissimo vi assicuro.

2 коментара:

  1. Много го обичам този сладкиш!
    Понякога след Великден го правя с поостанал козунак!
    Хубава вечер, Илина!

    ОтговорИзтриване
  2. Ехе...били сме на една вълна.Вчера правих с козунак.Изглежда много вкусно!
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване