Снимка само на парче от тортата....докато я снимам беше започната....нищо следващия път :)))) Изключително вкусна торта.
Продукти:
за пандишпановия блат:
4 яйца
120г захар
120г брашно
ванилия
Приготвяме пандишпановия блат, изпичаме го и след като изтине разрязваме на две части.
за крема:
1 опаковка Дулсе де лече...тя е около 400мл
200г масло(меко)
Разбиваме маслото и млчения крем до получаване на пухкав гладък крем. Ако ви се струва много гъст, може да се добави около 100мл разбита предварително течна сметана.
Разпределяме крема, за да напълним тортата и да нанесем крем и отгоре. Украсете по желание
Per il pan di Spagna:
4 uova
120g di zucchero
120g farina
una bustina di vaniglia
Le uova e lo zucchero si sbattono fino a quando ottenere un composto cremoso...poi a poco a poco mettiamo la farina e amalgamiamo, ma non con frulatore ma con una spatula di silicone o un cucchiaio di legno....per poter entrare l'aria in composto. Poi la vagniglia e il composto e pronto per infornare...Lo versiamo in uno stampo di 22 o 24 cm di diamtero...in fondo mettiamo la carta da forno...Infornimao 30'35 minuti a 160gradi forno ventilato.
La crema è semplice! Una scattolina di dulce di leche 400ml circa...forse lo troverate della ditta Nestlè....La crema dulce de leche si amlagama con 200g di buro che è con la temperatura amiente cioè morbido morbido ma non liquido.
Il pan di spagna taglaimo a due strati..Dentro spalmiamo la crema ed anche sopra...La decorazione secondo il gusto secondo la fantasia...Io questa volta ho cosparso con le noci tritate.
Complimenti Illina!
ОтговорИзтриванеCome al solito stupendi i tuoi dolci!
Илина,
ОтговорИзтриванесамо при споменаване на Дулсе де лече
започвам да преглъщам :)
Прекрасно предложение!
Честито Благовещение!
Чудна ще е.. Илина!
ОтговорИзтриванеАз все се глася да се пробвам с този крем и все отлагам.. Хм, време е вече.
Все така вкусни, здрави и усмихнати да са идващите празнични дни :-)
Grazie di cuore, Marilù!!!! Sempre così dolce e gentile con me!!! un abbraccio affettuoso!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви от сърце Дани и Дими!!! Тортичката наистина е много вкусна, а и лесна за приготвяне, стига само да имате под ръка една опаковка дулсе де лече! ;))))
Прегръщам ви!