Добре дошли в моя кулинарен блог. Надникнете зад кулисите, за да разберете що за магия се крие в моята кухня, защото убедена съм във всяка има нещо тайнствено и неповторимо....та ние влагаме много любов и емоция и частица от себе си.

Benevenuti nel mio blog di cucina. Gettate uno sguardo dietro le quinte per capire quale magia si nasconde nella mia cucina, perché sono convinta che in ogni cucina c'è qualcosa di
misterioso ed eccezionale ....forse perché quando cuciniamo, mettiamo tanto amore, emozione ed anche una parte di sè stessi.


MusicPlaylistRingtones
Create a playlist at MixPod.com

четвъртък, 25 март 2010 г.

Торта с крем дулсе де лече / Torta alla crema di dulce de leche

Снимка само на парче от тортата....докато я снимам беше започната....нищо следващия път :)))) Изключително вкусна торта.

Продукти:
за пандишпановия блат:
4 яйца
120г захар
120г брашно
ванилия
Приготвяме пандишпановия блат, изпичаме го и след като изтине разрязваме на две части.
за крема:
1 опаковка Дулсе де лече...тя е около 400мл
200г масло(меко)
Разбиваме маслото и млчения крем до получаване на пухкав гладък крем. Ако ви се струва много гъст, може да се добави около 100мл разбита предварително течна сметана.
Разпределяме крема, за да напълним тортата и да нанесем крем и отгоре. Украсете по желание
Per il pan di Spagna:
4 uova
120g di zucchero
120g farina
una bustina di vaniglia
Le uova e lo zucchero si sbattono fino a quando ottenere un composto cremoso...poi a poco a poco mettiamo la farina e amalgamiamo, ma non con frulatore ma con una spatula di silicone o un cucchiaio di legno....per poter entrare l'aria in composto. Poi la vagniglia e il composto e pronto per infornare...Lo versiamo in uno stampo di 22 o 24 cm di diamtero...in fondo mettiamo la carta da forno...Infornimao 30'35 minuti a 160gradi forno ventilato.
La crema è semplice! Una scattolina di dulce di leche 400ml circa...forse lo troverate della ditta Nestlè....La crema dulce de leche si amlagama con 200g di buro che è con la temperatura amiente cioè morbido morbido ma non liquido.
Il pan di spagna taglaimo a due strati..Dentro spalmiamo la crema ed anche sopra...La decorazione secondo il gusto secondo la fantasia...Io questa volta ho cosparso con le noci tritate.

4 коментара:

  1. Complimenti Illina!
    Come al solito stupendi i tuoi dolci!

    ОтговорИзтриване
  2. Илина,
    само при споменаване на Дулсе де лече
    започвам да преглъщам :)
    Прекрасно предложение!
    Честито Благовещение!

    ОтговорИзтриване
  3. Чудна ще е.. Илина!

    Аз все се глася да се пробвам с този крем и все отлагам.. Хм, време е вече.

    Все така вкусни, здрави и усмихнати да са идващите празнични дни :-)

    ОтговорИзтриване
  4. Grazie di cuore, Marilù!!!! Sempre così dolce e gentile con me!!! un abbraccio affettuoso!

    Благодаря ви от сърце Дани и Дими!!! Тортичката наистина е много вкусна, а и лесна за приготвяне, стига само да имате под ръка една опаковка дулсе де лече! ;))))
    Прегръщам ви!

    ОтговорИзтриване