Добре дошли в моя кулинарен блог. Надникнете зад кулисите, за да разберете що за магия се крие в моята кухня, защото убедена съм във всяка има нещо тайнствено и неповторимо....та ние влагаме много любов и емоция и частица от себе си.

Benevenuti nel mio blog di cucina. Gettate uno sguardo dietro le quinte per capire quale magia si nasconde nella mia cucina, perché sono convinta che in ogni cucina c'è qualcosa di
misterioso ed eccezionale ....forse perché quando cuciniamo, mettiamo tanto amore, emozione ed anche una parte di sè stessi.


MusicPlaylistRingtones
Create a playlist at MixPod.com

понеделник, 8 ноември 2010 г.

Кекс с лимони / Cake al limone

Преди около две седмици си купих 3 симпатични къдрави формички за кекс и както обикновено....се втурнах бързо да ги изпробвам :) Направих 3 кексчета с аромат на лимон. Със същия успех той би могъл да бъде заменен с портокал и в такъв вариант съм правила.

Продукти:
4 яйца
200г захар
300г брашно
100г картофено нишесте(или пшенично)
120г масло (меко)
кората на един лимон
сока на два лимона
1/2 пакетче бакпулвер

Разбийте маслото и захрата на пухкав крем. Добавете яйцата едно по едно и разбърквайте с миксера. Добавете малко по малко пресятото брашно, нишестето и бакпулвера. Накрая настърганата кора от лимона и лимоновия сок. Това количество е подходящо за форма за кекс или форма за торта с разкопчаващ се ринг. Аз разпределих в трите формички :) Намажете стените и дъното на формата с олио и посипете леко с брашно. Аз пекох на 160 градуса с вентилатор за около 25 минути.

Ingredientiç

4 uova intere

200 gr di zucchero

120 gr di burro ammorbidito

100g fecola di patate

300g di farina

succo di 2 limoni e la buccia grattugiata di un limone

mezza bustina di lievito per dolci

In una ciotola sbattete bene lo zucchero con il burro, aggiungete, una alla volta, le uova, sempre continuando a sbattere, quindi la farina e la fecola e il lievito, continuando a lavorare finchè l'impasto sarà bello liscio. Poi aggiungete il succo dei limoni e la loro buccia grattugiata,e amalgamate bene. Versatevi il composto in uno stampo, spolveratelo di zucchero granellato ed infornate a 160 (forno ventilato) per circa 25-30 min.

3 коментара:

  1. Ciao Illina sei tornata con le ricette sul blog !!
    Brava mettine altre !!
    Anna

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте Илина,
    Чудесни вдъхновяващи рецепри публикувате... Името ми е Гергана и съм редактор в най-четения моден сайт ViewSofia.com и бих искала да ми дадете ваш контакт, за да мога да ви разкажа за една готина съвместна идея с вас, специално за Коледа. Ако ви заинтригувах моля пишете ми, за да ви разкажа подробности,
    Хубава неделя!

    ОтговорИзтриване
  3. Здравейте Гергана! Не съм отговорила веднага, тъй като не бях в страната. Как да се свържа с вас? Ето моят мейл: ina63@abv.bg Пишете ми и ми разкажете, любопитна съм :)
    До скоро!

    ОтговорИзтриване