Добре дошли в моя кулинарен блог. Надникнете зад кулисите, за да разберете що за магия се крие в моята кухня, защото убедена съм във всяка има нещо тайнствено и неповторимо....та ние влагаме много любов и емоция и частица от себе си.

Benevenuti nel mio blog di cucina. Gettate uno sguardo dietro le quinte per capire quale magia si nasconde nella mia cucina, perché sono convinta che in ogni cucina c'è qualcosa di
misterioso ed eccezionale ....forse perché quando cuciniamo, mettiamo tanto amore, emozione ed anche una parte di sè stessi.


MusicPlaylistRingtones
Create a playlist at MixPod.com

неделя, 7 ноември 2010 г.

Сладкиш с кокос и шоколад/ Torta di cioccolato e cocco

Ето едно предложение за сладкиш с кокос и шоколад, който взех от книгата, която ми подари моята племенница "Dolci". Ще допадне на всеки, който харесва комбинацията от кокос и шоколад.

Продукти:
200г брашно
100г кокосови стърготини
150г захар
150г настърган морков
100г шоколад с пълнеж кокос
50мл олио
50мл прясно мляко
3 яйца
1 пакетче ванилия
1/2пакетче бакпулвер
Приготвяне:
Разбийте яйицата със захарта. Добавете пресятото брашно, бакпулвера, ванилията, кокосовите стърготини и насъргания на ситно морков. Накрая прясното мляко и олиото. Пригответе една форма за торта разкопчващ се ринг с диаметър 22см. На дъното поставете пекарска хартия, а стените намажете добре с олио. Изсипете сместа и сложете шоколада, нарязан на мънички парченца, като с лъжица леко разнесете от сместа върху шоколада. Аз пекох в предварително нагрята фурна на 170 градуса с вентилатор около 25/30минути, трябва да се съобразите с фурната си. Когато извадите от фурната, нека се охлади леко, освободете от ринга и поръсете с пудра захар.
Ingredienti per la torta:
200g di farina
100g di cocco
150g di zucchero
150g di carote
100g cioccolato al cocco
50ml di olio di semi
50ml di latte
3 uova
1 bustina di vanillina
1\2 bustiba di lievito per dolci

Unite in una terrina le uova, la farina, il cocco, lo zucchero, l'olio, il latte, la vanillina, il lievito e le carote tritate. Amalgamate bene tutti gli ingredienti e mettete il composto in una teglia per le torte con il diametro di 22cm. Tagliate il cioccolato a cubettini molto piccoli e disponete suò composto precedentemente preparato con l'aiuto di un cucchiaio di legno, in modo che vengano nascosti. Mettete in forno preriscaldato a 170 gradi per 25-30 minuti. Poi pronta, splverizzandola con zucchero a velo.

Няма коментари:

Публикуване на коментар