Добре дошли в моя кулинарен блог. Надникнете зад кулисите, за да разберете що за магия се крие в моята кухня, защото убедена съм във всяка има нещо тайнствено и неповторимо....та ние влагаме много любов и емоция и частица от себе си.

Benevenuti nel mio blog di cucina. Gettate uno sguardo dietro le quinte per capire quale magia si nasconde nella mia cucina, perché sono convinta che in ogni cucina c'è qualcosa di
misterioso ed eccezionale ....forse perché quando cuciniamo, mettiamo tanto amore, emozione ed anche una parte di sè stessi.


MusicPlaylistRingtones
Create a playlist at MixPod.com

неделя, 8 май 2011 г.

Шоколадови пастички / Pasticcini al cioccolato

Шоколадови пастички

За блат:

3 броя какаови кексчета „Eti”

За крема:

200г натурален шоколад

300мл течна сладкарска сметана

50мл течна сметана за украса

За сироп:

50мл вода

2-3с.л. захар

2ч.л. какао

2с.л. масло

Приготвяне:

· Първо ще приготвим ганаша. Така се нарича кремът от сладкарска сметана и натурален шоколад. Изсипваме сметаната в касерола и поставяме на котлона. Начупеният на малки парчета шоколад слагаме при сметаната и разбъркваме докато се разтопи напълно и стане хомогенна смес, която е напълно течна. Махаме от огъня, оставяме да се поохлади и след това в хладилника, за да започне процеса на стягане. Когато се стегне и при разклащане не е течно, е готово. Изваждаме от хладилника и разбиваме с миксера на пухкав крем. Това е нашият ганаш. Някои добавят захар . Не слагам никога, защото предпочитам лекият и ненакъртващ вкус на ганаш. Така е много по-диетично.

· Сироп: В подходящ малък съд слагаме всички продукти. Какаовият сироп разбъркваме и оставяме да заври, след което махаме от котлона и оставяме да се охлади.

· Нарязваме трите кексчета на филийки с дебелина около един см. Те ще ни послужат за блат. Можем да наредим върху поднос с ринг и ще направим кръгла торта, аз избрах да ползвам правоъгълен ринг, за да нарежа после на малки пасти.

· Сиропираме леко нашия блат.

· Над него разстиламе половината от крема ганаш. Нареждаме втори ред от кексови филийки. Отново леко сиропираме и нанасяме останалия крем.

· Поставяме в хладилника да се стегне.

· Ако формата е правоъгълна, сега е моментът да извадим и да нарежем на пастички. Над всяка с шприц оформяме по една розичка от течната сметана, която разбиваме с миксера до сгъстяване.

4 коментара:

  1. Честит Рожден Ден Илинче!!!

    Бъди много, много, много щастлива!!!

    Всичко най-хубаво ти желая!

    Хайде наздраве! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Здравей ,Illina!
    Шоколадовата вълна ме доведе в твоя блог, а открих и други интересни неща.
    Каня те при мен , за да получиш една награда - предизвикателство и ако желаеш, да я споделиш.
    Хубави почивни дни!!!

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотни пастички! Благодаря за рецептата! Прохладен и приятен ден!:)

    ОтговорИзтриване
  4. Esta receta me encanta es una delicia,abrazos y abrazos.

    ОтговорИзтриване