Добре дошли в моя кулинарен блог. Надникнете зад кулисите, за да разберете що за магия се крие в моята кухня, защото убедена съм във всяка има нещо тайнствено и неповторимо....та ние влагаме много любов и емоция и частица от себе си.

Benevenuti nel mio blog di cucina. Gettate uno sguardo dietro le quinte per capire quale magia si nasconde nella mia cucina, perché sono convinta che in ogni cucina c'è qualcosa di
misterioso ed eccezionale ....forse perché quando cuciniamo, mettiamo tanto amore, emozione ed anche una parte di sè stessi.


MusicPlaylistRingtones
Create a playlist at MixPod.com

неделя, 8 май 2011 г.

Френски киш

Днес приготвих този киш, френска вкусотия :) Правила съм го много преди години....днес ми хрумна да го приготвя. Не се изискват много продукти, но все пак:

За маслено тесто:
около 300г брашно
1 яйце
120г масло
сол
1-2с.л. студена вода

За пълнеж:
150г пуешка шунка
150г червен фасул и царевичка (от консерва)
50г пармиджано
За заливката:
3 яйца
250мл прясно мляко
100г настърган кашкавал
Замесваме масленото тесто, работим бързо и за няколко минути е готово. Поставяме малката топчица тесто в хладилника, обвита в свежо фолио, за да си почине около 15 минути. През това време си приготвяме нещата за пълнежа. Разбиваме яйцата с млякото за заливката. Когато сме готови....изваждаме тестото от хладилника.

С помощта на точилката разстиламе кръгла кора с която да облечем тавичката, която сме приготвили...трябва да има и борд от около 2см (моята тава е 26см).
Първо разпределяме навсякъде нарязаната шунка. После червения фасул и царевичката. Поръсваме с пармиджаното. Накрая заливаме с разбитите яйца, мляко и кашкавал.

Поставяме във фурната на 180 гарадуса за около 25-30 минути. Това е всичко...страшно вкусно...горещо препоръчвам...Относно пълнежа...сложете каквото обичате, каквото имате в хладилника...свобода и фантазия... Французите го приготвят също по хиляди начини..много разпространен е....броколи и няколко вида сирена, шунка и 2-3 вида сирена...и т.н.

Няма коментари:

Публикуване на коментар