Шоколадовите кексчета с течна консистенция в сърцевината се харесват много у дома, ето защо продължавам да търся нови и нови рецепти....разбира се и да ги пробвам :)
Намерих в един френски сайт за кулинария това предложение, което ми се стори интересно и го споделям с вас.
Продукти:
150 г натурален шоколад, поне 65/70% какао
6 кубчета шоколад (например от онези немски шоколади, които са на отделни блокчета)
80г масло
90г пудра захар
2 с.л. брашно
4 яйца
Приготвяне:
Стопяваме шоколада и маслото на водна баня.
Разбиваме яйцата със захарта.
Добавяме брашното, след което и шоколадовата смес.
Намзаваме 6 формички за крем карамел с масло и поръсваме леко с брашно.
Сипваме от сместа, като не пълним формите до горе.
В средата забождаме по едно блокче/квадратче шоколад.
Печем 8/9 минути на 220 градуса( при мен 220градуса с вентилатор).
Внимаваме най-вече при печенето. В никакъв случай повече минути :)
Petits moelleux au chocolat
150g de chocolat noir
6 barrés de chocolat noir
80g de beurre
90g de sucre en poudre
2 c à soup de farine
4 aeufs
Добре дошли в моя кулинарен блог. Надникнете зад кулисите, за да разберете що за магия се крие в моята кухня, защото убедена съм във всяка има нещо тайнствено и неповторимо....та ние влагаме много любов и емоция и частица от себе си.
Benevenuti nel mio blog di cucina. Gettate uno sguardo dietro le quinte per capire quale magia si nasconde nella mia cucina, perché sono convinta che in ogni cucina c'è qualcosa di
misterioso ed eccezionale ....forse perché quando cuciniamo, mettiamo tanto amore, emozione ed anche una parte di sè stessi.
Create a playlist at MixPod.com
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар