Добре дошли в моя кулинарен блог. Надникнете зад кулисите, за да разберете що за магия се крие в моята кухня, защото убедена съм във всяка има нещо тайнствено и неповторимо....та ние влагаме много любов и емоция и частица от себе си.

Benevenuti nel mio blog di cucina. Gettate uno sguardo dietro le quinte per capire quale magia si nasconde nella mia cucina, perché sono convinta che in ogni cucina c'è qualcosa di
misterioso ed eccezionale ....forse perché quando cuciniamo, mettiamo tanto amore, emozione ed anche una parte di sè stessi.


MusicPlaylistRingtones
Create a playlist at MixPod.com

вторник, 18 януари 2011 г.

Банички със спанак, сирене и песто

Тази вечер, в късните часове, реших да направя соленки, които утре да стават за лека закуска. Разполагах с пакет фини кори....и така решението бе взето бързо: малки триъгълни банички и кошнички с пълнеж.

7-8 кори за баница
За пълнежа:
по-малко от половин пакет спанак (използвах замразен, не разпологах със свеж, който предпочитам)
една връзка пресен лук
2ч.л песто
100г натрошено сирене
олио, жълтък и 1с.л. прясно мляко, черен сусам за поръсване

В тиган загряваме мазнината, слагаме спанака, нарязания на ситно пресен лук и задушаваме за много кратко. След като се охлади, добавяме сиренето и пестото. Пълнежът е готов.
За да направя малки триъгълничета, процедирам така...Корите разрязвам на две по дължина. Всяка лента намазвам с мъничко масло и сгъвам левия и десния край така, че да се прихлупят. Получава се дълга лента широка около2,5-3см. В долния край слагам лъжичка от пълнежа и започва оформянето на тригълната баничка. Намазвам ги леко с жълтък разбит с прясно мляко и поръсвам със сусам. Във фурна предварително загрята на 180 градуса печем за около 10-15 минути.
Ами това е...лесно и вкусно. Много са ароматни благодарение на пестото.

2 коментара:

  1. Илина, с кафенцето ми се отразиха добре :)
    Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Колко хубаво, Дани!!!! :) Прекрасен ден и на теб желая от сърце!

    ОтговорИзтриване