Добре дошли в моя кулинарен блог. Надникнете зад кулисите, за да разберете що за магия се крие в моята кухня, защото убедена съм във всяка има нещо тайнствено и неповторимо....та ние влагаме много любов и емоция и частица от себе си.

Benevenuti nel mio blog di cucina. Gettate uno sguardo dietro le quinte per capire quale magia si nasconde nella mia cucina, perché sono convinta che in ogni cucina c'è qualcosa di
misterioso ed eccezionale ....forse perché quando cuciniamo, mettiamo tanto amore, emozione ed anche una parte di sè stessi.


MusicPlaylistRingtones
Create a playlist at MixPod.com

понеделник, 10 януари 2011 г.

Хлебчета с маслини и риган/ Panini con le olive


Много вкусни малки хлебчета с маслини и риган. Рецептата е моя, на базата на правен селски хляб.

Продукти:
около 450г брашно
1ч.л. сол
2с.л. зехтин
1/2пак. мая (инстантна)
300 мл хладка вода

Приготвяне:
В дълбока купа пресяваме брашното. Правим кладенче и слагме всички продукти: мая, сол, зехтин. Сипваме хладката вода и бъркаме с лъжица много добре. Получава се лепкава гъста каша. Покриваме купата със свежо фолио и оставяме да почива поне час и половина.
На плота сипваме брашно и изсипваме втасалото тесто. С помощта на брашното от пухкавата маса оформяме плик, поръсваме брашно и отново сгъваме във вид на плик. Отрязваме 9-10 топчета. От всяко едно с пръсти оформяме лента широка 6-7см и дълга 13-14см. Намазваме леко с масло, поръсваме мъничко риган и няколко кръгчета маслинки.
Тази лента сгъваме два пъти и хлебчето е готово. Поставяме върху тава покрита с пекарска хартия. Докато приготвим и последното хлебчетата втасват.
Печем ги на 180 градуса(при мен с вентилатор) за окло 15 минути.

5 коментара:

  1. О, изглеждат страшно съблазнителни! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Ciao Illina !! brava sei tornata a produrre !
    mi sembrano molto belli !
    chissà che buoni!!
    Mi mancano tanto i tuoi commenti Illina !!
    ciao Anna

    ОтговорИзтриване
  3. Ciao Anna!!! Grazie di tutto mio cuore per il tuo commento. Sì, sì, questi panini con le ulive sono buoni...e ho usato la ricetta per la ciabatta italiana :) La cucina italiana è sempre con me :) Un abbraccio forte forte!!!

    ОтговорИзтриване