Добре дошли в моя кулинарен блог. Надникнете зад кулисите, за да разберете що за магия се крие в моята кухня, защото убедена съм във всяка има нещо тайнствено и неповторимо....та ние влагаме много любов и емоция и частица от себе си.

Benevenuti nel mio blog di cucina. Gettate uno sguardo dietro le quinte per capire quale magia si nasconde nella mia cucina, perché sono convinta che in ogni cucina c'è qualcosa di
misterioso ed eccezionale ....forse perché quando cuciniamo, mettiamo tanto amore, emozione ed anche una parte di sè stessi.


MusicPlaylistRingtones
Create a playlist at MixPod.com

неделя, 10 април 2011 г.

Тарталети с ванилов крем и вишни

Днес почивах ето така от вчерашния ден, в който се включих в почистването на града. Прекалено съвестна съм :) и след 8 часово чистене, тази сутрин се събудих с мускулна треска...Желанието ми да продължа и днес навън....отстъпи пред порива да омеся козунак и да направя тарталети.
За 10 броя тарталети:

За маслено тесто:
около 250г брашно
2 с.л. масло
1 пакетче ванилия на Йоткер
настъргана кора на лимон- 1ч.л.
2с.л. студена вода
1 жълтък

За крема:
150-200мл прясно мляко
3с.л. захар
1с.л. с връх пудинг Ванилия на д-р Йоткер
1с.л. масло
ванилия


Омесваме от продуктите гладко маслено тесто, което оставяме за около 20 минути в хладилника, обвито във фолио за запзване на свежестта на продиктите.
Намазняваме леко формичките за тарталети.
Приготвяме крема за тарталетите:
В касерола сипваме прясното мляко и захарта. Една супена лъжица с връх от пудинг Ванилия размиваме с мъничко вода и изсипваме в млякото. Сваряваме гладък крем. След като е готов, добавяме маслото и добре разбъркваме. Аз сложих и няколко капки течна ванилия.
Готови сме с приготвянето на крема и можем да оформим тарталетите. Разтиламе тестото върху плота с помощта на точилка. С нож за рязане на тесто изрязваме кръгчета с диаметър малко по-голям от отвора на формичките, за да можем да облечем спокойно стените. След като сме поставили във формите с вилица набождаме тестото на дъното. Поставяме да изпечем в предварително загрята фурна (при мен 180 градуса с вентилатор) за около 10 минути...леко да порозовеят...без да препичаме. Изваждаме ги от фурната, след това и от формичките и оставяме да се охладят. Пълним ги с крем и украсяваме по желание.

Често слагам предварително карамелизирани парченца от ябълка, или пък сладко от къпини, боровинки... Този път сложих сладко от вишни.

2 коментара:

  1. Изглеждат точно по мой вкус. Непременно ще опитам:)

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря! Пробвай ги, вкуснички са :)

    ОтговорИзтриване