Добре дошли в моя кулинарен блог. Надникнете зад кулисите, за да разберете що за магия се крие в моята кухня, защото убедена съм във всяка има нещо тайнствено и неповторимо....та ние влагаме много любов и емоция и частица от себе си.

Benevenuti nel mio blog di cucina. Gettate uno sguardo dietro le quinte per capire quale magia si nasconde nella mia cucina, perché sono convinta che in ogni cucina c'è qualcosa di
misterioso ed eccezionale ....forse perché quando cuciniamo, mettiamo tanto amore, emozione ed anche una parte di sè stessi.


MusicPlaylistRingtones
Create a playlist at MixPod.com

сряда, 6 април 2011 г.

Солени ладии и кифлички

Много вкусни соленки, които се приготвят лесно. Реших от едно и също тесто да оформя по различен начин. Едните са като ладии с магданоз и сирене, а другите като кифлички с бекон и кашкавал.
Продукти:
1 яйце
1ч.ч. кисело мляко с 1/2ч.л. сода
1/2ч.ч. олио
1ч.л. бакпулвер
брашно около 400-500г

Приготвяне:
От продуктите замесваме гладко еластично тесто. Разделяме го на 2 части. Едната разточваме с помощта на точилка на около 5-7мм дебелина. С чаша с диаметър 10см изрязваме кръгчета. Поставяме от пълнежа(натрошено сирене и ситно нарязан магданоз) и оформяме ладията като отстрани завиваме добре краищата. Нареждаме ги върху пекарска хартия.
По отношение на кифличките: от тестото късаме малки топчета, които разточваме с форма на елипса. С остър нож се правят по дължина 3-4 прореза. Поставяме парченце бекон или шунка и отгоре мъничко настърган кашкавал, след което навиваме на кифличка.
Намазваме и двата вида соленки с разбит белтък. Ладиите посипваме със сусам, а кифличките с черен сусам.
Печем соленките в предварително загрята фурна (при мен на 160градуса с вентилатор) за около 15 минути.

7 коментара:

  1. О,супер са! И най-после мога да вляза в блога ти. Прекрасни нови неща,Илинка!

    ОтговорИзтриване
  2. Прекрасни са , как ми се похапва :)))

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря, мила приятелко!!!! А аз се радвам, че можете да надниквате тук :)))) Като се видим ще разказвам :)
    Наде, благодаря за милите думи! Твоята страничка сега откривам, добавих те, за да те чета с интерес...отивам да разглеждам :)

    ОтговорИзтриване
  4. Може и да греша, така че предварително се извинявам, но снимката ми се стори позната. Ако сте работила в 123-то СОУ, значи сте госпожата, която преди години ' зариби" сина ми за испанския.Ако, не, поне остава удоволствието от вкусните и майсторски рецепти!

    ОтговорИзтриване
  5. Здравейте, не грешите :)Радвам се, че съм успяла да запаля искрата за този хубав език у Вашия син.
    Благодаря от сърце за милите думи! Дали преподавам език или приготвям нещо в кухнята за любимите ми хора, го правя все с любов. Радвам се искрено, ако нещо от моите скромни предложения Ви е допаднало.

    ОтговорИзтриване
  6. Тогава минавам на 'Ти" -Special greetings ot Milena Kalfova, ako ne si me zabravila:)))

    ОтговорИзтриване
  7. Mилена, ох, много се извинявам, но ми е трудно :) Изминаха почти 6 години от тогава, а преподавaх на всички паралелки от 5 до 8 клас...ето защо :) Но, много те моля,напиши ми мейл и можем дори да се видим на кафе!Ще ми бъде много приятно!
    ето:
    ina63@abv.bg

    ОтговорИзтриване