
Днес приготвих този киш, френска вкусотия :) Правила съм го много преди години....днес ми хрумна да го приготвя. Не се изискват много продукти, но все пак:
За маслено тесто:
около 300г брашно
1 яйце
120г масло
сол
1-2с.л. студена вода
За пълнеж:
150г пуешка шунка
150г червен фасул и царевичка (от консерва)
50г пармиджано
За заливката:
3 яйца
250мл прясно мляко
100г настърган кашкавал

Замесваме масленото тесто, работим бързо и за няколко минути е готово. Поставяме малката топчица тесто в хладилника, обвита в свежо фолио, за да си почине около 15 минути. През това време си приготвяме нещата за пълнежа. Разбиваме яйцата с млякото за заливката. Когато сме готови....изваждаме тестото от хладилника.
С помощта на точилката разстиламе кръгла кора с която да облечем тавичката, която сме приготвили...трябва да има и борд от около 2см (моята тава е 26см).
Първо разпределяме навсякъде нарязаната шунка. После червения фасул и царевичката. Поръсваме с пармиджаното. Накрая заливаме с разбитите яйца, мляко и кашкавал.

Поставяме във фурната на 180 гарадуса за около 25-30 минути. Това е всичко...страшно вкусно...горещо препоръчвам...Относно пълнежа...сложете каквото обичате, каквото имате в хладилника...свобода и фантазия... Французите го приготвят също по хиляди начини..много разпространен е....броколи и няколко вида сирена, шунка и 2-3 вида сирена...и т.н.
Няма коментари:
Публикуване на коментар