Намерих в един френски сайт за кулинария това предложение, което ми се стори интересно и го споделям с вас.
150 г натурален шоколад, поне 65/70% какао
6 кубчета шоколад (например от онези немски шоколади, които са на отделни блокчета)
80г масло
90г пудра захар
2 с.л. брашно
4 яйца
Приготвяне:
Стопяваме шоколада и маслото на водна баня.
Разбиваме яйцата със захарта.
Добавяме брашното, след което и шоколадовата смес.
Намзаваме 6 формички за крем карамел с масло и поръсваме леко с брашно.
Сипваме от сместа, като не пълним формите до горе.
В средата забождаме по едно блокче/квадратче шоколад.
Печем 8/9 минути на 220 градуса( при мен 220градуса с вентилатор).
Внимаваме най-вече при печенето. В никакъв случай повече минути :)
Petits moelleux au chocolat
150g de chocolat noir
6 barrés de chocolat noir
80g de beurre
90g de sucre en poudre
2 c à soup de farine
4 aeufs
Няма коментари:
Публикуване на коментар