Продукти:
за крем карамела:
6 яйца
1 1/2ч.ч. захар
700мл прясно мляко
ванилия
3-4с.л. захар за карамелизиране
12 кросанчета с шоколад (голяма опаковка на 7 дейс, но остават 2-3)
Първо карамелизираме захарта и полученият карамел сипваме на дъното на форма за кекс. Нареждам отгоре плътно кроасанчетата едно до друго. Приготвяме сместа за крема и го изсипваме върху кроасаните. Не се притеснявайте, да те ще изплуват отгоре, само че когато изпечем и обърнем, те ще са основата :)) Това е всичко, което касае приготвянето. Пчечем на водна баня, като внимаваме водата да не завира, от това зависи гладкостта на карамела!
Когато сладкишът е готов, оставете да изтине, след това внимателно прокарайте ножа около формата и обърнете внимателно върху поднос.
Flan a forma di ciambella dentro con cornetti al cioccolato
La ricetta:
per il flan:
6 uova
700ml di latte
250 di zucchero
una bustina di vaniglia
12 cornetti al cioccolato
4 cucchiai di zucchero per il caramello...
Preparazione:
Facciamo scogliere lo zucchero fino ad ottenere un buon caramello. Lo versiamo nello stampo
per cambelle...Poi sopra il caramello mettiamo i cornetti..uno accanto
ad altro. Preparaimo il composto per il flan e lo versiamo sopra i
cornetti. Cuociamo a bagno maria a 160 gradi(forno ventialto).Un
dessert molto interessante e buonissimo vi assicuro.
Много го обичам този сладкиш!
ОтговорИзтриванеПонякога след Великден го правя с поостанал козунак!
Хубава вечер, Илина!
Ехе...били сме на една вълна.Вчера правих с козунак.Изглежда много вкусно!
ОтговорИзтриванеХубава вечер!